Choď na obsah Choď na menu
 


Mýty a pravdy

Príspevky

Sú všetky Éčka naozaj škodlivé?

17. 5. 2025

„Éčka“ sú pomerne bežnou súčasťou potravín, na ktorú natrafíte (a možno aj hneď nie) pri čítaní zloženia. Niekedy aj nenápadne označenia ako emulgátor: sójový lecitín, antioxidant: alfa-tokoferol (čo je v podstate vitamín E!), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, či dokonca sladidlo: sorbitol, v nás bežne reakciu nevyvolajú, avšak ak by sme tieto vyššie spomenuté prídavné látky našli v zložení pod jednotlivými „E“ kódmi, hneď by sme zbystreli a mysleli si, že sa jedná o niečo zlé.

V dnešnej spoločnosti často kolujú mýty o prídavných látkach a ľudia im pritom vôbec nerozumejú.

Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo sú to tie Éčka.

 
Celý príspevok | Rubrika: Mýty a pravdy | Komentáre: 0